За мен

Въведение

Здравей! В момента четеш всичко това, защото има някакъв минимален шанс да ти е интересно, но най-вероятно просто искаш да разбереш нещо повече за мен (затова така хитро съм кръстил страницата „За мен“), така че ще се опитам да го събера в едно изречение: „Желанието ми да напиша книга беше възпрепятствано от невъзможността да вникна в самия процес, затова сега упражнявам ограничените си умения в създаването на кратки разкази, комични списъци и/или излишно интроспективни разсъждения.“

„Стига глупости. Какво правиш тук?“

Добре, нека предположим, че предният абзац е успял да събуди някакъв интерес. Или пък те е отказал, в който случай се извинявам за загубеното време. Но преди да си тръгнеш, искам да те уверя, че някъде из опитите ми да създам квалитетна художествена литература може би ще намериш все нещо, което ще ти направи впечатление.
Първоначално използвах личния си профил във Facebook. Пишех всеки делничен ден, защото тогава идеите ми просто се отприщваха една след друга. Нещата, които публикувах, постепенно станаха достатъчно на брой, че да се замисля дали да не ги изнеса в нещо като блог. След няколко независими едно от друго предложения на хора, които бяха чели написаното от мен, реших да рискувам и днес съм тук с над триста публикации, някои от които даже са добри! Всичко от Facebook беше изтрито след прехвърлянето, а голяма част от съдържанието претърпя и доста редакции. Редувах това старо съдържание с ново три пъти седмично, за да не забравям да пиша. Ето защо всичко от началото на блога до края на септември 2015-та година е маркирано със съответните тагове.
С течение на времето намалих темпото. По този начин редуването на написаното ми позволяваше да пълня блога си с нещо ново през понеделник, сряда и петък. В началото на октомври 2015-та година ми свършиха старите неща и след известна доза размисли прецених, че ще ъпдейтвам блога само веднъж в седмицата, а това, че е в петък, просто се получи така. За сметка на по-редките публикации се надявам, че допълнителното време ще ми помогне да вдигна качеството на писането си.
Това ми напомня: когато се случи да не съм особено доволен от нещо, имам навика да се връщам към него и да го редактирам, дали заради идеята, която ми се е сторила недоразвита, или заради случайните печатни грешки, които съм пропуснал. За съжаление това не се случва всеки път преди петъците. По тази причина някои публикации претърпяват промени в своето съдържание и е вероятно да забележиш нещо такова. Ако това се случи, вече знаеш защо е така.
Горе-долу това правя в блога си. Ако започна да правя друго, ще допълня тази страница.

„Голяма работа, че пишеш! Какво ти носи това?“

Това беше доста грубо, фиктивна половинке в диалога! Ще спра да те ползвам като похват, да знаеш!
С изключение на личното ми удовлетворение и упражняването в създаването на истории, дълго време не печелех нищо от това, че пиша. Случи се обаче да ме забележат едни мили хора, за които не ми е ясно как са се объркали, но в крайна сметка ми дадоха възможност да си вдигна малко реномето. В знак на благодарност, а и понеже ми хареса вниманието и сега искам още, защото е точно като наркотик, но не мога да си платя за него, започнах да пиша по темите в „Пощенска кутия за приказки“ всеки месец. В резултат на това съм бил избиран общо три пъти, а каквото не е успявало да се класира, впоследствие съм редактирал, докато ми хареса, след което е влизало в блога. Струва ми се добра система.
Постепенно възнамерявам да увеличавам броя на скромните си постижения, за да не ме обвиняват в излишна стеснителност. Ето защо ще те помоля да споделиш нещата, които ти харесат (ако ти харесат, естествено) с приятели и познати. Подобно на The Temptations, не съм прекалено горд, за да се моля.

„Защо всичко изглежда толкова празно? Ти глупак ли си?“

Желая да обърна внимание на това, че постният вид на блога също ще претърпява доста промени, не само докато съдържанието в него расте, но и докато се спра на външен вид, който да не издава колко ужасно некомпетентен съм по отношение на базови умения за уеб дизайн. В последните две години всъщност съм внесъл по някой и друг щрих на разни места.
Така например не разполагах с индекс в началото. Защо и да го имам, нали? Тогава имах прекалено малко написани неща. По-нататък го добавих, за да е по-лесно да се ориентират потенциалните читатели. Също така лека-полека промених изгледа на менюто, научих се да ползвам хиперлинкове в препратките си към предишни произведения и като цяло се отървах от предишното стерилно излъчване.
Разбира се, аз ще продължавам да внасям подобрения където и когато мога, но това не е приоритетът ми за момента. Моля единствено за малко разбиране и много търпение междувременно.

„Добре, ясно. А нямаш ли профили в социалните сайтове, че да споделя нещо така?“

Ами да, имам си. В крайна сметка рекламата си е реклама, а и след като е безплатна, няма как да навреди на сегашното ми финансово положение. Тук е всичко, което имам до този момент: Facebook, Twitter и Google+. Към тях ще прибавя и профила си в Instagram, както и аудиоверсиите на избрани писания в SoundCloud.

Заключение

Леле, прекалено много текст стана. Сигурно ще редактирам и това, но като за начало ми се струва добре. Приятно четене!
Advertisements

Напиши ми нещо!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Върни ме до:
Чете ми се:

Ако го направиш, ще ти напомням за ново съдържание. Въведи e-mail адреса си в полето долу, натисни бутона и после провери пощата си за потвърждаване. Няма да те спамя повече от веднъж седмично, обещавам.

Искаш ме за приятел?

Виж, поласкан съм, наистина. Засега обаче мога да ти предложа единствено да ме последваш на поне едно от изброените тук места:

1-facebook_logo 2-twitter_logo 4-instagram_logo 5-soundcloud_logo

Кратки хаотизми:
Прочетени наскоро:
%d bloggers like this: