Късмет

Аз съм пълен карък. Куцуз. Един несретен, злочест Марко Тотев с афинитет към ненужна тавтология. То, ако се замисля, самото словосъчетание „ненужна тавтология“ май е… ненужна тавтология. Ето, не ми върви и с родния ми език.
Ако досега не е станало ясно, аз съм човек без капчица късмет в живота.
Никога не съм бил фаворит на шанса. Ама никога и с нищо! И в училище, и с жените, и с хората като цяло. Ох, да не излезе само сега, че разделям жените от хората! Ако щете вярвайте, но вече са ме били няколко пъти по този повод.
Толкова съм зле, че ако се наложи да изтегля една определена карта от пълно тесте, в най-добрия случай ще я изтегля последна. В по-лош случай картата ще е изгубена. В най-лошия случай пък са ме забаламосали с някакви карти за игра, докато са ме преджобили и откраднали дебитните ми такива.
Сигурно вече си представяте колко отвратително се чувствам цял ден. Петък тринадесети. Поне днес е този ден, не знам кога историята ми ще стигне до хората. Въпрос на късмет. Може би си мислите, че най-вероятно диктувам тези думи на медицинската сестра след неминуемата верижна катастрофа, която съм предизвикал днес, като съм се спънал в пиковия час по средата на улицата с дупките, че и при пешеходната пътека с разваления светофар.
Накратко казано, и да не сте суеверни, ако ме познавахте, щяхте да станете.
Само че днес, тоест, петък тринадесети, отново да кажа, че не знам кога четете това… абе днес се случи нещо съвсем необичайно. Днес за първи път разбрах какво е усещането да съм от другата страна.
Днес ми провървя.
Събудих се рано, но се чувствах добре. Нямаше шум от ремонт на горния етаж или навън, крушката в банята ми не изгърмя, когато влязох, а микровълновата не успя да детонира чая ми.
Не попаднах в задръстване, не закъснях за работа, предложиха ми повишение, момичето от счетоводния отдел ми се усмихна в асансьора и дори успях да се добера до бутилката кетчуп в столовата, преди да са я изцедили и изстискали като всеки друг път. По-късно се събрахме с колеги след работа в апартамента на единия от тях и ми възложиха да взема чипс. Не само че успях да намеря предпочитаната марка с намаление, но се оказа, че продавачката на касата нямаше дребни да ми върне и ми предложи билет от Националната лотария.
Десет. Хиляди. Лева. Щях да припадна.
В момента сме у колегата. Празненството си върви спокойно. Не съм казал на никого за печалбата, да не би да ми се развали победната серия. Цял живот късметът ми е обръщал гръб, не искам да го направи и сега. Признавам, че изглежда и звучи невероятно глупаво. Само че се чувствам добре, като знам, че ми е провървяло. Имам усещането, че мога да направя всичко. Може би няма такова нещо като късмет. Може би трябва да се взема в ръце и да започна сам да управлявам живота си…
Ох! Носа ми!
Няма нищо, добре съм, наистина. Да, току-що ме удари тапата от шампанското. Но вече не ми прави впечатление. Струва ми се, че отсега нататък ще ми върви повече от преди.
Advertisements
Относно

Ама какво, и тук ли трябва да пиша?! Че за какво си играх да попълвам страницата "За мен"?!

Tagged with: , , , , ,
Публикувано в Комично, Разказ

Напиши ми нещо!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Върни ме до:
Чете ми се:

Ако го направиш, ще ти напомням за ново съдържание. Въведи e-mail адреса си в полето долу, натисни бутона и после провери пощата си за потвърждаване. Няма да те спамя повече от веднъж седмично, обещавам.

Искаш ме за приятел?

Виж, поласкан съм, наистина. Засега обаче мога да ти предложа единствено да ме последваш на поне едно от изброените тук места:

1-facebook_logo 2-twitter_logo 3-google+_logo 4-instagram_logo 5-soundcloud_logo

Кратки хаотизми:
Когато не пиша:
Понякога и до това стигам. :) #MagneticPoetry Бира и дюнер: за моментите, в които не ти пука и просто искаш да се наядеш. :D #IDGAF They are so far away, and their light takes so long to reach us... #Watchmen Какво да направя, жените все така се въртят около мен. :D #LadiesMan Днес кръстих този гълъб Гуендолин, ЗАЩОТО МОГА! :D #DailyRandomness Ох, илюстрациите на Кийт Томпсън... :D #ScottWesterfeld #Leviathan Из архивите на телефона ми. #StreetPerformers #Staropramen Суперкотката отново напада! :D #Caturday Моят летен коктейл. :D #GettingMyDrinkOn Когато ме засърбят ръцете. #Megaminx Soft kitty, warm kitty... :D #Caturday Ъгх, толкова е секси. :D #ArtClub Из архива на телефона ми. #SpaceDance Сватбено. :) #WeddingBells Малко по-арт да го докараме. :D #TBT I whispered underneath my breath... #EdSheeran #Perfect "I'm okay with it. It's the right thing." #SupermanUnchained Първата ми разходка. :D #TBT
Из библиотеката ми:
Имаш смартфон? Виж как изглежда блогът на него!
%d bloggers like this: