Служител

А, здравейте! Извинете ме, ако изглеждам изненадан, не очаквах да дойдете точно в края на работното ми време. Само да пооправя бюрото, че ако му кажеш „Дий!“ и ще вземе да тръгне… Ама, моля Ви се, защо стоите така притеснено до вратата? Седнете си спокойно! А така, не Ви ли е по-удобно? Добре, да започваме.
Аз съм Номер 24601 и ще се опитам да Ви въведа възможно най-бързо в основата на нещата. Нали разбирате, вече трябваше да съм си тръгнал и… всъщност, няма значение. Адски непрофесионално от моя страна, съжалявам.
Така, ами след като кандидатствате за позицията наемник в апокалиптичната армия на Кървавия Император, не мисля, че е нужно да Ви обяснявам подробно в какво точно се състоят задълженията Ви. Общо взето убивате бързо и ефективно всеки, който оспорва мощта на Императора, след което повтаряте, защото, да си го кажем честно само между нас двамата, много хора са готови да оспорват. Ще кажете, че с такова пределно ясно име като „Кървавия Император“ биха се досетили да не застават на пътя му, но уви.
Това, което трябва да знаете, е че ще станете част от строго определена йерархия, в която е повече от необходимо да знаете къде се намирате. За Ваш късмет ние от HR-отдела сме тук именно, за да Ви ориентираме! Ето какво ще се случи, ако решите да се присъедините към нас, слава на Императора!
Първо ще минете през подробно заличаване на целия Ви предишен живот. Три имена, ЕГН, ниво на завършено образование, свидетелство за раждане, кръщелно, трудова книжка, шофьорска книжка, номер на социалната осигуровка, лична карта – всичките Ви лични данни и документи ще бъдат унищожени. Ще Ви бъде назначен номер, също като моя. Не точно същия де, серията 24 са заделени за нас, от администрацията. Наемниците получавате… момент да си спомня… а, да, сериите от 51 до 59 са за наемниците в армията, но можете да се придвижите нагоре до 45, ако вземете нужния брой летателни часове, а защо не и до 39, стига да избиете достатъчно врагове?
Отсега трябва да знаете, че ако се съгласите на това да работите за Императора, никога повече няма да видите семейството и приятелите си. Най-вече защото в един момент може да се наложи да ги убиете. Естествено, ако не искате да го правите, ще изпратим професионален екип, но се съгласете, че би изглеждало по-добре за Вас, ако свършите тази работа лично.
После следва Инфузията. В брошурата ни, която виждам, че се подава лекичко от джоба на палтото Ви, пише основното, но ще го повторя с повече детайли. Първо Ви събличаме гол и прерязваме сухожилията при глезените, китките, коленете, лактите и врата – ако се сещате, там се закачат конците на марионетките. Няма да Ви слагаме конци, разбира се, процедурата е с чисто ритуален характер. След като съберем солта от сълзите Ви, ще нахраним с нея низш демон и той ще се всели във Вас. Низшите демони не могат да контролират хората, но за сметка на това получавате… дяволски добри бонуси! А-ха-ха-ха-ха! Схванахте ли? Дяволски?! О, не, днес съм в отлична форма! Ох… ами да, това е всичко за Инфузията. Имайте предвид, че връзката Ви с демона ще е изцяло симбиотична, така че никак няма да е зле да отговаряте и на неговите нужди понякога. Тук не би трябвало да срещнете проблеми – Императора е разрешил съвокупляването с птици, но последната дума е Вашата. Трябва да си тежите на мястото, в края на краищата.
Както и да е, когато овладеете добре новите си сили, скоростта, ограничената левитация и началните стъпки в пиромантиката – недейте да се притеснявате, за това си имаме специално заделена обучителна програма, – ще Ви издадем разрешителното за носене на енергийно мачете. Преди да кажете каквото и да е: да, съгласен съм. Мачетето е ужасно семпъл избор за армията на Кървавия Император, но какво да се прави. След края на работното време можем да си говорим откровено за това, но в работните часове си трайте! Ама то работното време е приключило, затова си го позволих. Но да, след самата Инфузия трябва да добиете известен контрол, за да можете да получите оръжие от канализиращ клас.
Оттам нататък е лесно. Убивате толкова хора, получавате такъв бонус. Вербувате толкова нови кадри, демонът Ви става по-силен. Конкретните детайли ще изясняваме при евентуалното подписване на Кръвния договор, съжалявам. Налага се да действаме с определено ниво на конфиденциалност, разбирате ли? Което ми напомня, ако или когато приемете работата, ще се наложи да живеете в тайна от света. Никакви нови запознанства, не говорите с хора, освен ако не купувате нещо от тях. Имаме специален пакет за това обаче – ще Ви се носи храна, пиене, ако поискате и дрога, демонът може лесно да неутрализира ефектите при необходимост; също така при заявка ще Ви се води и различна жена или мъж веднъж седмично; тук не ни е работа да съдим когото и да е. За деца обаче и дума да не става! За Кървавия Император това е нещо отвратително и той неведнъж е извършвал демонстративни екзекуции с цел обезкуражаването на подобни извращения. О, слава на Императора!
Да говорим по същество. Представихте се перфектно на интервюто преди седмица, а резултатите от въпросника, който попълнихте след това, са повече от задоволителни. Съвсем спокойно бихте могли да станете Предводител на Хемобатальон само за три години! За пет ще сте достигнали ръководен пост и само ще работите по стратегиите за война. За десет – е, ако се случи да станете част от най-приближените хора на Императора, ще се наложи да преминете през няколко пречистващи церемонии, но Душеотнемането ще си заслужава, поне така чувам. Виждате ли, Императора не обича да убива хора, които лично е направил „дясната си ръка“. Не го поставя в добра светлина, а и нас, в интерес на истината. Уж се очаква да провеждаме една наистина стриктна селекция…
Е, мисля, че приключихме. Поне аз нямам друго за казване. Ако нямате въпроси…
А, нямате, така ли?! Чудесно, просто чудесно, значи сме покрили всичко нужно! В такъв случай заповядайте договора… така, ето тук можете да видите условията… тук са бонусите… да, наистина са толкова много! Затова не ги обсъждаме предварително, искаме нашите кандидати и потенциални служители да проявят инициатива без финансови подбуди. Добре, подпишете тук… а, нямате с какво? Извинете, ето тази писалка ще Ви свърши работа. Само я забодете в пръста си и изчакайте да се напълни. Готово, готово. Така, подпишете тук… тук… два пъти на тази страница… веднъж тук… инициали и подпис тук долу… сега ще се подпиша и аз, само да взема моята писалка. Така… готово.
Е, поздравления, Номер… о, вярно, тепърва ще Ви дадем номер, забравих! За тази цел ще Ви трябва този комплект документи ето тук… така, вътре ще намерите молба до Отдела по Заличаване, която трябва да предадете утре, че вече приключиха смяната. После трябва да попълните всичките си лични данни, за да знаят какво точно да заличат, надявам се, че няма да пропуснете нещо. А, за малко да забравя, то това е най-важното – когато Ви дадат номера и Ви насрочат дата за Инфузията, ще минете през специална подготовка за аудиенция с Кървавия Император. Той винаги отделя време да се запознае с всеки нов служител, слава на него!
Ами освен да си вървим, друго не ни остана за днес. И без друго е късно. Заповядайте оттук, ако обичате…
Advertisements
Относно

Ама какво, и тук ли трябва да пиша?! Че за какво си играх да попълвам страницата "За мен"?!

Tagged with: , , , , ,
Публикувано в За Кутията, Комично, Разказ, Fantasy

Напиши ми нещо!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Върни ме до:
Чете ми се:

Ако го направиш, ще ти напомням за ново съдържание. Въведи e-mail адреса си в полето долу, натисни бутона и после провери пощата си за потвърждаване. Няма да те спамя повече от веднъж седмично, обещавам.

Искаш ме за приятел?

Виж, поласкан съм, наистина. Засега обаче мога да ти предложа единствено да ме последваш на поне едно от изброените тук места:

1-facebook_logo 2-twitter_logo 4-instagram_logo 5-soundcloud_logo

Кратки хаотизми:
%d bloggers like this: