Батка

За добро или за лошо (няма как да е за лошо; пиша го поради правни причини), аз съм от Бургас. Хейтърите да хейтват, мразещите да мразят и прочие. Това е реалността.
Бургас, освен красив град, представлява родното място на легендите, които бъдещите поколения ще предават нататък. Населяващите тези земи същества ще бъдат новите Херкулес и Тезей; за тях ще се разказват истории, смесващи факти и фантасмагории. Говоря за трикратно белязаните от съдбата съвременни воини, оставили зад гърба си страха, съмненията и много, ама наистина много упражнения за гръб – батките.
Бургаската батка е повече от необикновен човек. Този трансцедентален феномен страни далече от простосмъртните и шматките, които също са простосмъртни, само че по-прости и по-смъртни. Трите черти са библейско число и му дават такава сила, пред която даже Самсон би се разтреперил от страх. Качулката крие смелостта в очите му, защото всеки друг би се уплашил от нея. Цифрите нула, пет и шест в този ред демонстрират не само неговия произход, но и това, че ако му се отвориш, ще те направи на пълна НУЛА с ПЕТ пръста и всичко ще му е ШЕСТ.
Някои биха ме нарекли глупав и безразсъден. Това е по принцип; конкретно биха го направили, задето се осмелявам да пиша такова сквернословие. Но моите думи са нищо за батката. Обезсмъртен от анекдотите в Интернет и безсмъртен по дефиниция, този владетел на стрийт фитнеса е способен да оцелее дори след ядрена експлозия, така че една нищожна и хумористична публикацийка като настоящата не би му навредила по никакъв начин.
Бих искал да оповестя, че следният списък е съставен изцяло от неща, които съм писал в профила си в Twitter. Ау, колко хубаво изглежда така с хиперлинка! Какво щях да казвам сега? А, да, сетих се! Ако по някаква случайност някой реши, че желае да види какви престъпления срещу разума ражда главата ми в рамките на сто и четиридесет символа, нека заповяда на своя отговорност. Там ще се намерят както някои ексклузивни лични разсъждения, които ще държа настрана от блога, така и потенциални точки в бъдещи списъци, понеже и аз имам правото да ме мързи. Така че ако това предизвиква нечий интерес, а пък особено нечий интерес с профил в Twitter, още веднъж ще предложа възможността за разглеждане на провалените ми опити да се държа като нормално функциониращ индивид на моята възраст.
Ей, тоя хиперлинк бе!

#HowToBatka:

 1. Дайте на батката лост и достатъчно дълго време, и ще смае Земята с набирания за гръб.
 2. Татуирани хоризонтални линии на бицепса са като дрехи на хоризонтални линии: въобразяваш си, че изглеждаш по-едър, отколкото си.
 3. Никоя закуска не е пълноценна, ако не си вкарал минимум една бира и десетина прави на боксовия чувал.
 4. В портфейла задължително се носят три снимки: на майката, на гаджето и на Адолф Даслер. Повтарям: задължително!
 5. Поговоркa: „Бързата тренировка – срам за батката.“
 6. Първият анцуг, първият дъмбел и първото селфи в огледалото във фитнеса след като си правил гърди и корем се помнят за цял живот.
 7. Всяка батка е манЯк, но не всеки манЯк е батка. Извод: бъди Як вътрешно И външно.
 8. Поне веднъж в живота си трябва да посетиш село Батка в Словакия, колкото да разбереш, че не си селянин.
 9. Ако си купиш онези яки бели Адидаски и очакваш никой да не ги настъпи, значи не си готов за разочарованията на съдбата.
 10. Поговорка: „Аверска дружина планина повдига.“
 11. Една група батки е толкова мощна, колкото е мощна най-малко изцепената батка в групата. Извод: не пропускай деня за крака.
 12. Истинската батка слуша опери на Вагнер и Верди вместо смотаните Пайнер концерти. Хайде да го раздаваш малко повече класа, а?
 13. Няма нужда да си пъхаш крачолите на анцуга в кецовете. Зимата пъхаш ли си ръкавите в ръкавиците, като ходиш на лостовете?
 14. Татуирай си три черти от рамото до китката, за да е пределно ясно на плажуващите туристи с кого точно си имат работа.
 15. Поговорка: „Да би мирно седяло, не би се сбило в Azzaro.“
 16. Винаги гледай на живота само с добро, но също така гледай шматките и мършите лошо, че да си знаят мястото и да не ти пречат.
 17. Повечето бургазлии имат в себе си потенциала да станат батка още от раждането. За всички останали има креатин.
 18. Ако си батка на място, ще можеш да се разхождаш целият в Reebok без някой да ти каже нещо. И все пак носи Adidas. Имай стандарт.
 19. Ако в театрите имаше фитнес оборудване вместо седалки, нямаше да има дилема между Шекспир и щангата. Създай промените в живота!
 20. Поговорка: „Без дъжд качулка.“
 21. Бургас + Авери + Тяло + Качулка + Adidas = Б.А.Т.К.А.
 22. Ако батка удари шамар на шматка и наоколо няма кой да чуе виковете, шматката викала ли е изобщо?
 23. Не гледай мършата в очите, когато ѝ говориш. Нищо, че може да ѝ се кефиш – дръж се винаги на ниво.
 24. Не дреми на седянката – наблегни на лежанката!
 25. Поговорка: „Три черти сложи, всеки път носи.“
 26. Не забравяй да напишеш #NoFilter когато си качваш снимките от фитнеса. Дори и да си ги барнал мъничко.
 27. И в студ, и в мраз, и в зной, и в пек ти с Adidas ще бъдеш лек!
 28. Само батката може да се прибере в четири сутринта след зверски запой и да стане час и половина по-късно, за да отиде на лостове.
 29. Дължината на ръкава на батката е обратнопропорционална на седмичната бройка свалени мърши в дискотеката.
 30. Поговорка: „Двама се карат, трети печели, понеже двамата са шматки.“
Advertisements
Относно

Ама какво, и тук ли трябва да пиша?! Че за какво си играх да попълвам страницата "За мен"?!

Tagged with: , , , , ,
Публикувано в Списък

Напиши ми нещо!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Върни ме до:
Чете ми се:

Ако го направиш, ще ти напомням за ново съдържание. Въведи e-mail адреса си в полето долу, натисни бутона и после провери пощата си за потвърждаване. Няма да те спамя повече от веднъж седмично, обещавам.

Искаш ме за приятел?

Виж, поласкан съм, наистина. Засега обаче мога да ти предложа единствено да ме последваш на поне едно от изброените тук места:

1-facebook_logo 2-twitter_logo 4-instagram_logo 5-soundcloud_logo

Кратки хаотизми:
%d bloggers like this: